Tuesday, March 20, 2012

KONSTANTINO TSIPIRAS Dalla Grecia nella Magna Grecia


KONSTANTINO TSIPIRAS
Dalla Grecia nella Magna Grecia
Από την Ελλάδα στην Μεγάλη Ελλάδα, η αρχιτεκτονική σχολή του Πανεπιστημίου της Καλαβρίας, τιμά τον Κώστα Στεφ. Τσίπηρα, για τα 32 χρόνια δουλειάς του, και τα 280 βιοκλιματικά-ολιστικά και οικολογικά κτίρια που έχει σχεδιάσει.
ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΜΑΡΤΙΟΥ 2012, ώρα 15,30 μ.μ.
Στην αίθουσα τελετών του Πανεπιστημίου, στο Ρέτζιο-Καλάμπρια ( Ρήγιο), με ομιλητές τους Φραντζέσκα Φάττα, Μ.Λουκαρέλλι, Α.Ερόι, Αλμπέρτο ντα Κάπουα και Τίνα Κουτλάκη.
Θα ακολουθήσει ομιλία του Κ.ΣΤ.ΤΣΙΠΗΡΑ, στα ιταλικά, με θέμα : << ολιστική, κατ’ Αριστοτέλη, και όχι απλά βιοκλιματική αρχιτεκτονική >>.
ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΜΑΡΤΙΟΥ 2012, ώρα 22,00 μ.μ.,στο καφέ της αρχιτεκτονικής , παράσταση Θεάτρου Σκιών, από τον Κ.ΣΤ.Τσίπηρα , συγγραφέα 2 βιβλίων για το λαικό θέατρο, πρ. μέλους του Σωματείου Ελλήνων Καραγκιοζοπαιχτών, με τίτλο : << ο καραγκιόζης αρχιτέκτονας , και η πολιτική των γερμανών απέναντι στις << φτωχές χώρες >> του ευρωπαικού νότου >>.
ΠΕΜΠΤΗ 29 ΜΑΡΤΙΟΥ 2012, ώρα 10,00 π.μ., μάθημα του Κ.ΣΤ.ΤΣΙΠΗΡΑ, στους μεταπτυχιακούς φοιτητές της αρχιτεκτονικής, για τα παθητικά και μηδενικής κατανάλωσης κτίρια.Θα προσφερθούν δωρεάν τα σχέδια ενός πρώτυπου παθητικού κτιρίου, που σχεδίασε το γραφείο Κ.ΣΤ.ΤΣΙΠΗΡΑ & Συνεργατών, στους ιταλούς φοιτητές.
ΠΕΜΠΤΗ 29 ΜΑΡΤΙΟΥ 2012, ώρα 17,00 μ.μ., ομιλία του Κ.ΣΤ.ΤΣΙΠΗΡΑ, μέλους του Αριστοτελικού Ομίλου Αθηνών, στο ελληνόφωνο χωριό Μπόβα, για την αριστοτελική φιλοσοφία και την ελληνική γλώσσα , με τίτλο : << Πατρίδα μας , είναι η γλώσσα μας >>, χαιρετισμός από τον δήμαρχο Σάντο Καζίλε , τον Τζ. Ρέντρα της ιταλικής οργάνωσης βιοκλιματικής αρχιτεκτονικής , αντίστοιχης του Σ.ΟΛ.ΑΡ., κλπ. Θα προσφερθούν βιβλία και μουσική από την Ελλάδα, και η δωρεάν αρχιτεκτονική μελέτη ενός κτιρίου, στην ελληνόφωνη περιοχή.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30 ΜΑΡΤΙΟΥ 2012, ομιλία στο κέντρο πληροφόρησης του Εθνικού Δρυμού του Ασπρομόντε, του δρ. χωροταξίας,ιδρυτικού μέλους της παγκόσμιας οργάνωσης για την προστασία των βουνών, MOUNTAIN WILDERNESS, και πρώην διευθυντή σύνταξης του περιοδικού ΦΥΣΗ & ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ, Κ.ΣΤ.ΤΣΙΠΗΡΑ, με θέμα : << εθνικοί δρυμοί , ή, εθνικοί οδυρμοί: η αναγκαιότητα, μακριά από ανθρωποκεντρισμούς, για την απόλυτη προστασία της φύσης >>. Χαιρετισμός του προέδρου του Ε.Δ., Λέο Αουτελιτάνο. Θα ακολουθήσει πεζοπορία στα βουνά της Καλαβρίας.
Οι εκδηλώσεις τελούν υπο την αιγίδα της Νομαρχίας Καλαβρίας, του Πανεπιστημίου Καλαβρίας, της Αρχιτεκτονικής Σχολής, και του Ελληνικού Προξενείου.

1 comment:

Χαρά Θεοδωρίτση said...

ΚΑΜΑΡΩΝΩ ΓΙΑ ΣΕΝΑ!
ΣΟΥ αξίζει αυτή η αναγνώριση.