Sunday, December 26, 2010

ΤΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΟΥ Τ.Ε.Ε. ΑΠΟΚΛΕΙΕΙ ΜΕ ΤΡΟΠΟ ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ Σ.ΟΛ.ΑΡ.

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Προς την διοικούσα επιτροπή του Τ.Ε.Ε.
Προς την συντακτική επιτροπή του Ενημερωτικού Δελτίου του Τ.Ε.Ε.

Αθήνα, 19-12-2010

Αγαπητοί συνάδελφοι, κύριοι,
Ο Σύλλογος Ολιστικής Αρχιτεκτονικής και Οικολογικής Δόμησης, Σ.ΟΛ.ΑΡ., είναι ο μοναδικός επιστημονικός φορέας διπλ. μηχανικών, που ασχολείται με την βιοκλιματική αρχιτεκτονική στην Ελλάδα, περιλαμβάνει στις τάξεις του, εκατοντάδες μηχανικούς μέλη, από όλη την Ελλάδα, και έχει ήδη πραγματοποιήσει ,με πολύ μεγάλη επιτυχία 6 πανελλήνια συνέδρια, με διεθνή συμμετοχή και απήχηση.
Όλες οι ανακοινώσεις και τα προγράμματα των συνεδρίων, αλλά και των άλλων παρεμβάσεων του συλλόγου μας έχουν κατά καιρούς δημοσιευθεί στο Ενημερωτικό Δελτίο του Τ.Ε.Ε., όπως και σε δεκάδες άλλα έντυπα μεγάλης κυκλοφορίας.
Πριν από 2 μήνες ακριβώς αποστείλαμε και το πρόγραμμα του 6ου συνεδρίου μας, που πραγματοποιήθηκε στην Χαλκίδα από τις 17-19-12-2010, για δημοσίευση και ενημέρωση των συναδέλφων μηχανικών.
Επικοινώνησε μαζί μας κάποιος συντάκτης ονόματι Απ. Γλύστρας, μας ζήτησε δε να του αποστείλουμε και κάποιες περιλήψεις των εισηγήσεων, όπως και πράξαμε.
Έκτοτε δεν δημοσιεύτηκε απολύτως τίποτα, στερώντας την δυνατότητα σε πολλούς συναδέλφους να ενημερωθούν για τις εργασίες του συνεδρίου, και αυτό παρά τις τηλεφωνικές οχλήσεις μας, όπου σε κάποια από αυτές δεχθήκαμε, από κάποιον συντάκτη, του κατά τα άλλα ενημερωτικού δελτίου, την εξής εκπληκτική απάντηση, στην ερώτηση γιατί δεν δημοσιεύετε το πρόγραμμα, γιατί δεν γουστάρουμε….
Αυτό δε το πρόστυχο, ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΌ, και απαράδεκτο δεν γουστάρουμε, έχει μετουσιωθεί σε πράξη, πρόσφατα , και σε άλλες 3 περιπτώσεις:
Α. αποστείλαμε δελτίο τύπου για την εθελοντική και δωρεάν παροχή μίας ολόκληρης μελέτης εφαρμογής Α.Π.Ε. σε ένα κτίριο για παιδιά με ειδικές ανάγκες , που βρίσκεται στον νομό Σερρών, μελέτη που έγινε από τον σύλλογο μας, για να βοηθήσουμε την κοινωνία να πάει μπροστά, και τους συναδέλφους μας μηχανικούς να αρχίσουν να προσφέρουν δωρεάν υπηρεσίες , όπου και όποτε μπορούν. Δεν δημοσιεύθηκε απολύτως τίποτα.
Β. αποστείλαμε τον Μάιο του 2010, το πρώτο τεύχος του περιοδικού ECODOMEIN , που συντάσσεται από τον σύλλογο μας, τον Νοέμβριο του 2010, το 2ο τεύχος, και τα 2 με τα σχετικά δελτία τύπου, και πάλι δεν δημοσιεύθηκε απολύτως τίποτα.
Γ. αποστείλαμε τον Οκτώβριο του 2010 τις θέσεις μας για τον ΚΕΝΑΚ, χωρίς επίσης να δημοσιευθεί τίποτα.

Αγαπητοί συνάδελφοι, κύριοι,
Μετα από όλα αυτά , προκύπτει εύλογα το ερώτημα: ποιος και με ποια κριτήρια δεν μας γουστάρει , και αν αυτός ο συντάκτης, ελέγχεται από κανέναν , ή, λειτουργεί ανεξέλεγκτα, ή, εκπροσωπεί κάποια συμφέροντα, και τέλος πάντων, αν ένας σύλλογος μηχανικών έχει την δυνατότητα ελεύθερης και δημοκρατικής πρόσβασης, σε ένα έντυπο, που το πληρώνει από την τσέπη του, ή, πρέπει να παρακαλάει, να χρησιμοποιεί κολλητούς και ημετέρους για την προβολή και μίας απλής είδησης.
Σας ζητούμε λοιπόν να διερευνήσετε άμεσα το θέμα, αλλά και να αποκαταστήσετε την ελεύθερη πρόσβαση στις σελίδες του ενημερωτικού δελτίου στον Σύλλογο μας.
Επιφυλασσόμαστε δε για κάθε νόμιμο δικαίωμα μας, αλλά και για κάθε άλλη ενέργεια κρίνουμε σκόπιμη, για να σταματήσει αυτή η απαράδεκτη αντιμετώπιση.
Με τιμή
Για τον Σ.ΟΛ.ΑΡ.


ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΟΙ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ 60 ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΙΠΛ. ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ, ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ Τ.Ε.Ε., ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΝΟΜΙΜΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ,…

No comments: