Wednesday, May 12, 2010

29-5-2010 ΕΠΙΣΗΜΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ECOΔΟΜΕΙΝ ΣΤΟ ΓΚΑΖΙ

Στις 7 Μαΐου 2010 κυκλοφόρησε το πρώτο τεύχος του ECOΔΟΜΕΙΝ, του πρώτου περιοδικού ολιστικής αρχιτεκτονικής , οικολογικής δόμησης, και γεωβιολογίας , που έχει ποτέ κυκλοφορήσει στην Ελλάδα, και το οποίο σε σχέση με άλλα περιοδικά αποτελεί το προϊόν του συλλογικού μόχθου, της επιστημονικής επάρκειας, και της απόλυτης γνώσης της αγοράς, των μελών του Σ.ΟΛ.ΑΡ. του Συλλόγου Ολιστικής Αρχιτεκτονικής, που περιλαμβάνει εκατοντάδες μηχανικούς, όλων των ειδικοτήτων, και από όλη την Ελλάδα !

Στο πρώτο τεύχος, που αποτελεί σημαντική εκδοτική προσπάθεια της εταιρείας TRACE, περιλαμβάνονται παρουσιάσεις βιοκλιματικών κτιρίων, από όλη την χώρα μας, και την Ευρώπη, συνεντεύξεις σημαντικών αρχιτεκτόνων, αλλά και παραδοσιακών μαστόρων, όλη η φιλοσοφία της ολιστικής δόμησης, με παρουσιάσεις υλικών και τεχνικών, που για πρώτη φορά δημοσιεύονται, άρθρα για την αξιοβίωτη ανάπτυξη, συνεργασίες διακεκριμένων ελλήνων και ξένων μηχανικών, βιβλιοπαρουσιάσεις, οικο-ειδήσεις, και γνώσεις και αρχές απλές, που δεν αφορούν μόνο τους μηχανικούς , αλλά και οποιονδήποτε πολίτη !

Στους δεκάδες συνεργάτες και συγγραφείς , συγκαταλέγονται και οι Δ.Ρόκος ,Απ. Ευθυμιάδης, Γ.Μουζάκης , Κ.Στ. Τσίπηρας, Χρ.Οικονόμου, Φράνκο Μοράμπιτο, Ξένια Κατσιγιάννη, κ.α.

Σας καλούμε στην επίσημη παρουσίαση του πρώτου τεύχους που θα γίνει το Σάββατο29 Μαΐου 2010, στις 18:30 , στο Γκάζι στην Τεχνόπολις, στα πλαίσια της έκθεσης ECOLIFE όπου και διοργανώνεται, σε συνεργασία με τον Σ.ΟΛ.ΑΡ., τον Σύλλογο Ολιστικής Αρχιτεκτονικής, www.s-ol-ar.gr, ημερίδα για την βιοκλιματική αρχιτεκτονική με κεντρικό θέμα,:
ΟΛΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΔΟΜΗΣΗ
Η εφαρμογή του νέου κανονισμού ορθολογικής εξοικονόμησης ενέργειας στα κτίρια με θέματα και με ομιλητές τους:
Ολιστική αρχιτεκτονική , 20 παραδείγματα βιοκλιματικών σπιτιών απ΄όλη την Ελλάδα
Κώστας Στ.Τσίπηρας Πολ.Μηχ. Δρ. Χωροταξίας, www. tsipiras.gr, γεν. γρ. Σ.ΟΛ.ΑΡ.

Η Εξοικονόμηση Ενέργειας στα κτίρια
Λάζαρος Σοφιανίδης, μηχ.ηλ. μηχ., Πρ. πρόεδρος Σ.ΟΛ.ΑΡ.

Τα Οικολογικά Οικοδομικά Υλικά
Ξένια Κατσιγιάννη Αρχ.Μηχ., ειδ. Γραμ. Σ.ΟΛ.ΑΡ.

Ο νέος κανονισμός εξοικονόμισης ενέργειας στα κτίρια
Απ.Ευθυμιάδης, δρ. μηχαν.-διπλ. Μηχ. μηχ., πρόεδρος Σ.ολ.αρ.


Επιπλέον σας προσκαλούμε το φθινόπωρο στις παρουσιάσεις που θα γίνουν σε 5 μεγάλες ελληνικές πόλεις, και τέλος στην διάρκεια του 6ου πανελληνίου συνεδρίου ολιστικής αρχιτεκτονικής, που θα γίνει στην Χαλκίδα, με διεθνή συμμετοχή, και με εκατοντάδες συμμετέχοντες από όλη την Ελλάδα, στις 17-19/12/2010.

No comments: