Sunday, September 13, 2009

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΙΣ ΚΑΡΤΕΣ-ΚΛΕΙΔΙΑ ΣΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ !

Αναρωτηθήκατε ποτέ τι εμπεριέχεται στην μαγνητική κάρτα-κλειδί τού δωματίου σας;

ΑΠΑΝΤΗΣΙΣ:
α- Όνομα πελάτου
β- Μέρος της διευθύνσεως κατοικίας του πελάτου
γ- Ο αριθμός δωματίου του ξενοδοχείου
δ- Ημερομηνίες αφίξεως και αναχωρήσεως
ε- Ο αριθμός της Πιστωτικής Κάρτας του πελάτου και ημερ/νία λήξεως !!!!

ΌΤΑΝ την επιστρέφετε στην Reception φεύγοντας απ’ το ξενοδοχείο, όλες οι προσωπικές σας πληροφορίες είναι στην διάθεση του κάθε υπαλλήλου να τις εκμεταλλευτεί, απλά περνώντας τες απ’ το scanner του ξενοδοχείου. Ο οποιοσδήποτε υπάλληλος μπορεί να πάρει μια χούφτα κάρτες στο σπίτι του, να περάσει τις πληροφορίες απ’ το scanner στον υπολογιστή του και να πάει για ψώνια ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΣΑΣ !!!!!
ΓΙΑ να το πούμε απλά, τά ξενοδοχεία ΔΕΝ ΣΒΗΝΟΥΝ αυτές τις πληροφορίες από τις κάρτες, μέχρις ότου κάποιος υπάλληλος δώσει ξανά την κάρτα-κλειδί στον επόμενο πελάτη του ξενοδοχείου. Εκείνη την στιγμή εγγράφονται οι πληροφορίες του Νέου Πελάτη και συγχρόνως σβήνονται τά δεδομένα του Προηγούμενου Πελάτη.
ΑΛΛΑ, μέχρι την στιγμή πού θα ξαναγραφεί η κάρτα-κλειδί για τον επόμενο πελάτη, η κάρτα βρίσκεται μέσα σ’ ένα συρτάρι στην Reception με ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΣΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΑΝΩ ΤΗΣ !!!

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ:
Κρατείστε τις κάρτες, πάρτε τις μαζί σας στο σπίτι ή καταστρέψτε τις. ΠΟΤΕ μην τις αφήνετε μέσα στο δωμάτιο ή στο καλάθι των αχρήστων φεύγοντας και ΠΟΤΕ μην τις επιστρέφετε στην Reception όταν φεύγετε απ’ το ξενοδοχείο κατά την αναχώρησή σας. ΔΕΝ θα σας χρεώσουν για την κάρτα-κλειδί (είναι παράνομο) και έτσι είστε σίγουροι ότι δεν αφήνετε αρκετές πολύτιμες πληροφορίες πού θα μπορούσαν άνετα να περιέλθουν στην κατοχή τρίτων, με την απλή χρήση ενός scanner.
ΓΙΑ τον ίδιο λόγο, όταν φτάνοντας στο αεροδρόμιο ανακαλύψετε ότι έχετε ακόμη την κάρτα-κλειδί στην τσέπη σας, ΜΗΝ την πετάξετε σε κάλαθο αχρήστων του αεροδρομίου. ΠΑΡΤΕ την στο σπίτι σας και καταστρέψτε την κόβοντάς την, ιδιαίτερα στο σημείο της ηλεκτρονικής λωρίδας πληροφοριών (την μαύρη φαρδειά γραμμή). !!!
ΑΝ (όταν είστε έτοιμοι για αναχώρηση απ’ το ξενοδοχείο), έχετε έναν μικρό μαγνήτη, περάστε τον πάνω από την μαγνητική λωρίδα αρκετές φορές. Μετά, δοκιμάστε να ανοίξετε την πόρτα, ΔΕΝ θα λειτουργήσει. Έτσι σβήνονται τά πάντα από την κάρτα.

No comments: