Sunday, June 8, 2008

ΛΑΙΣΤΑ ΖΑΓΟΡΙΟΥ 14-15 ΙΟΥΝΙΟΥ 2008

Ο Ορειβατικός Σύλλογος Λάϊστας Ζαγορίου Ιωαννίνων θεμελιώνει την Κυριακή 15 Ιουνίου 2008 -τριήμερο του Αγίου Πνεύματος-,στις 12 το μεσημέρι, το πρώτο Βιοκλιματικό Ορειβατικό Καταφύγιο της χώρας μας, που βρίσκεται στο πιο Βόρειο σημείο των συνόρων μας, στην Οροσειρά της Πίνδου και στην τοποθεσία ΑΤΑΡΑΧΗ,στη Λάιστα Ζαγορίου Ιωαννίνων ,σε υψόμετρο 1500m.
Τα σχέδια εκπονήθηκαν δωρεάν από το αρχιτεκτονικό γραφείο των Κώστα & Θέμη Στεφ. Τσίπηρα, το κτίριο θα εξοικονομεί 80% ενέργεια σε σχέση με ένα συμβατικό κτίριο, και για την κατασκευή του πολλές εταιρείες οικοδομικών οικολογικών υλικών ,έχουν προσφέρει δωρεάν υλικά !
Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα ,του ελληνικού τμήματος του MOUNTAIN WILDERNESS ,του Συλλόγου Ολιστικής Αρχιτεκτονικής (Σ.ΟΛ.ΑΡ., www.s-ol-ar.gr) , της Ομοσπονδίας Φυσιολατρικών Ορειβατικών Εκδρομικών Σωματείων Ελλάδος, την οποία θα εκπροσωπήσει ο πρόεδρός της κ. Ανδρέας Αντωνόπουλος καθώς και μέλη του Δ.Σ. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ορειβατική εξόρμηση στην κορυφή «Φλάμπουρο»,την Κυριακή 15 Ιουνίου(4 ώρες πεζοπορεία), και διάφορες εκδηλώσεις στο χωριό Λάϊστα με τοπικά φαγητά και εδέσματα . Στην εκδήλωση θα παραστεί επίσης ο διάσημος αλπινιστής και Ιμαλαΐστας Φρανσουα Λαμπάντ, συγγραφέας & συνιδρυτής της παγκόσμιας οργάνωσης για την προστασία των βουνών Mountain Wilderness ,καθώς επίσης και ο Ευρωβουλευτής και αλπινιστής Reinhold Messner,οι οποίοι και θα μιλήσουν στις 8,30 μ.μ. του Σαββάτου 14 Ιουνίου, στην κεντρική πλατεία της Λάιστας, με παράλληλη προβολή ταινιών.
Το καταφύγιο θα φέρει το όνομα του μεγαλύτερου έλληνα ορειβάτη όλων των εποχών, του αείμνηστου Γιώργου Μιχαηλίδη.

1 comment:

NAYA said...

θα ήθελα να ρωτήσω εκτός από τα σχέδια του κτιρίου που εκπονήθηκαν δωρεάν, ποιος έχει αναλάβει την κατασκευή του κτιρίου και με τι χρήματα; (ιδιώτη ή κάποιο πρόγραμμα). Πάντως μέχρι στιγμής δεν έχουμε δει να γίνεται κάτι. Μια απορία από μια κοπέλα η οποία ανήκει στη νεολαία της Λαίστης.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.